Brigitte De Vuyst 4

Sinds de vorige LovArte-edities blijft Brigitte haar artistieke weg voortzetten.

Het is de aquareltechniek die haar uitermate blijft boeien. Aquarel is een van de moeilijkste technieken. Aquarelleren is zo verrassend, onvoorspelbaar en daarom zo fascinerend. Dit medium onder de knie proberen te krijgen, past bij haar persoonlijkheid: uitgedaagd worden om zichzelf steeds te overstijgen.

Met deze techniek probeert ze een landschap of stadsgezicht direct en op locatie te vatten en weer te geven. Is er iets mooiers dan het weergeven van je omgeving, van de indruk die deze achterlaat? In onze digitaliserende wereld van smartphones, tablets en computers flitsen beelden voorbij. Als kunstenaar staat ze stil bij een onderwerp dat haar raakt, ze neemt het in zich op en snuift de atmosfeer op. Elke schets of schilderij heeft daardoor een eigen verhaal.

Naast het schilderen op locatie werkte ze verder aan de reeks ‘emoties’. Deze beelden ontstaan vanuit eigen ervaringen, indrukken die mensen achterlaten bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven.

Brigitte wil nog veel groeien. Een kunstenaar kan nooit zeggen wanneer hij zijn beste werk heeft gemaakt, zal altijd proberen door te gaan, het anders proberen, beter te doen, zichzelf uit te dagen.

LOCATIE 4  – Schachterijstraat 15, Lovendegem

Brigitte De Vuyst
Schachterijstraat 15, 9920 Lovendegem
09 372 57 29
0479 47 07 28
brigitte.devuyst@telenet.be
http://www.brigittedevuyst.com
http://www.facebook.com/brigittedevuystart

brigitte-2