Carine De Muynck 17

carine-dm-1

Klei is een materie waarmee je, zolang ze niet gebakken is, alle richtingen mee uit kan. Eeuwenlang een grondstof die ieder op zijn manier bewerkt, verwerkt tot iets dat hopelijk een ander medemens verrast en inspireert. Een werk begint met een gedraaide vorm die in leerharde toestand een tweede huid krijgt d.m.v. het aanbrengen van een textuur. Het betreft steengoed met een biscuitbak van 1000° en een glazuurbak van 1220°

Carine’s eerste kennismaking met klei begon tijdens haar opleiding geaggregeerde plastische kunsten in Brugge. Een van vakken was keramiek, de beginselen van opbouw. Het is veel later dat een folder van Françoise Busin en een bezoek aan haar atelier Carine aanzette om zich in te schrijven voor een lessenpakket draaien. Daarna volgde ze keramiek (draaien) aan de Kunstacademie te Eeklo o.l.v. van Anne Mortier en Inge Meijer.

Een van haar werken werd geselecteerd voor de tentoonstelling “KLEI in beweging”, ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het tijdschrift Klei.

 LOCATIE 17 – Azaleastraat 11, Lovendegem

Carine De Muynck
Azaleastraat 11, 9920 Lovendegem
09 372 43 45
demuynckcarine@telenet.be

carine-dm-2