Hubert Stevens 18

hubste-hoed

Hubert Stevens (°1950) studeerde voor graficus aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs te Gent. Sinds 2004 volgt hij schilderkunst en vrije grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten te Eeklo. Hij gebruikt in zijn schilderkunst olieverf, acryl en gemengde technieken. Behalve kunstschilder is hij graficus en fotograaf.
Hubert Stevens over zijn werk en zijn kunstenaarschap:

“Een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen is de natuur vol wondere details. En juist dit verwonderlijke is het vertrekpunt van mijn schilderijen. Ik haal er de vlakken en lijnen uit, maar ook de structuren en de kleuren die ik tot een dynamische compositie verwerk . Bij het schilderen zoek ik naar een symbiose tussen de wereld en mezelf, zowel naar de vorm als naar de inhoud. In mijn composities verbeeld ik de gevoelens en tracht ik de interactie tussen het actieve en het passieve vast te leggen. Een krachtmeting zoals ik die in de natuur aantref. Met de diverse schilderstechnieken en grafische technieken kan ik de vorm en ook de inhoud manipuleren. Door oordeelkundig gebruik te maken van de kleurschakeringen, de structuren , de transparantie en de gelaagdheden schep ik mijn artistieke wereld.”

Als kunstschilder en graficus wil Hubert Stevens de spontaniteit en de energie gebruiken, de stappen van het creatieve proces leren herkennen en het gerichte bewustzijn en de fantasie kunnen aanwenden om nieuwe facetten van de kunst te ontdekken.

Hubert is lid van het kunstenaarscollectie PICTORS

LOCATIE 18 – Appensvoorde 143, 9920 Lovendegem

Hubert Stevens
Populierstraat 7, 9920 Lovendegem
09 372 96 98
0496 22 04 14
hubst.art65@gmail.com

hubste-2