Lidy De Brouwer 5

dscf4140

“De lichtheid van het leven, de ernst of de humor ervan, de behoefte aan schoonheid, de liefde voor mens en natuur, de gevoeligheid, haar vrijheidsgevoel en haar levensvreugde: dat zijn de gegevens van waaruit Lidy De Brouwer leeft en werkt.

Zij is academisch gevormd. Zij heeft haar spontaneïteit nooit verloren. De veelzijdigheid van haar onderwerpen spreekt voor zichzelf. Lidy De Brouwer is een apart talent. Niets is haar vreemd. Niets is controversieel. Zij schrijft ook gedichten. Haar beeldend werk is literair. Alles is poëzie, een zeldzaam goed! Niets menselijks is haar overigens vreemd. Haar werk legt ook hiervan getuigenis af. Zij werkt permanent en op alle formaten, met allerlei materialen. Wat een stel penselen heeft Lidy! En een atelier vol licht!

Met haar plastisch oeuvre kwam Lidy De Brouwer naar buiten in talrijke tentoonstellingen, meestal in befaamde galerieën in ons land en in het buitenland. Zij behaalde  meerdere prijzen en onderscheidingen. Volgens Remi De Cnodder koesterde Lidy De Brouwer het geloof “dat kunst de sublimatie is van het leven”. En dat is zeker juist. En dat blijkt ook nu nog zeker zo te zijn. Dat geloof is haar kracht.

Is haar werk  modieus of destructief? Is haar werk eerder naïef of conservatief? Geloof dat maar niet! Is haar werk traditioneel? Haar werk is de expressie van haar kijk op de wereld en op de tijd!”

Theo Franssen, kunstcriticus.

Lidy De Brouwer noemt zichzelf een impressionistische, realistische kunstschilderes. Ze is tevens auteur van gedichten en kortverhalen.

LOCATIE 13  – Kerkelare 21, Lovendegem

Lidy De Brouwer
Meersstraat 19, Lovendegem
09 372 91 76
0468 28 59 48
lidydebrouwer@telenet.be
http://lidy.kwebbel.net/
http://rozengeur.kwebbel.net

/lidy-de-brouwer